Sportmassages

Een sportmassage is een gespecialiseerde massagevorm die een grondige anatomische kennis vereist. Het is een intensieve en diepgaande massage ter bevordering van de bloedcirculatie en recuperatie. De aangewende technieken bestaan uit massage, cupping, streching en kinesiotaping.

Voor wie is een sportmassage?

 • Sporters vóór en na sportieve prestaties. De sporter wordt fysiek en mentaal voorbereid op het leveren van prestaties. Na de wedstrijd om zo snel mogelijk weer gerecupereerd te zijn en opnieuw de gewenste volumes te kunnen trainen.
 • Niet-sporters in combinatie met andere massagevormen om lichamelijke klachten verminderen.

Therapeutische Massages

Bij therapeutische massages worden verschillende massagevormen gecombineerd (Zweedse massage, sportmassage, triggerpoint therapie en cupping). Hierbij worden specifieke lichamelijke problemen op maat aangepakt.

Het is een ideale massagevorm bij:

 • Stress
 • Hoofdpijn
 • Spierpijnen
 • Gewrichtsproblemen
 • Blokkades
 • Onevenwichten in het lichaam
 • Krampen

  Myofasciale triggerpoint massages

  Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.

  Triggerpoints kunnen op verschillende manieren behandeld worden met massage. Voorbeelden van massage technieken die op triggerpoints worden toegepast zijn continue druk of diepe strijkingen.

  Massage is een effectieve triggerpoint behandeling doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Triggerpoints ontstaan als gevolg van een lokale “crisis” waarbij een tekort is aan zuurstof en voedingsstoffen. Het gevolg is dat de spier lokaal in een verkrampte toestand blijft en pijnprovocerende stoffen vrijkomen. In een triggerpoint is sprake van een vicieuze cirkel van verkramping en pijn, die jarenlang kan bestaan. Door het aanzetten van de doorbloeding met massage wordt de vicieuze cirkel doorbroken.

  Relaxmassage

  Dagelijks wordt ons lichaam bloodgesteld aan stress en druk. Hierdoor kunnen spanningen ontstaan die ons lichaam verzwakken en vatbaar maken voor ziektes en waardoor u zich ook minder goed in uw vel voelt. Een relax massage is dus niet alleen goed voor uw lichaam maar ook voor uw geest.

  De massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de stofwisseling van de spieren. Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress ( bijv. chronische vermoeidheid, stijve rug en nek, spanningshoofdpijn, slaapproblemen) worden verzacht.

  Kinesiotaping

  Kinesiotaping is de commerciële benaming van elastisch therapeutische tape. De tape wordt gebruikt met de intentie om pijn, ongemak en belemmeringen te behandelen bij atletisch letsel. De tape is, anders dan traditionele sporttape, rekbaar. Deze rekbaarheid bedraagt ca. 140% en is daarmee vergelijkbaar met die van de huid. De tape wordt toniserend of detoniseren aangelegd. Het aanleggen van een kinesiotape vergt een goede spierkennis daar het van groot belang is de insertie en origi van een spier te kennen.

  0470 49 96 30
  Schoolstraat 29, 9450 Denderhoutem
  info@pro-sportscare.be